Bine aţi venit, Vizitator
Acasă » 2019 » Noiembrie » 28 » Pregătirea reţetelor culinare de către elevi
11:46
Pregătirea reţetelor culinare de către elevi

”Există un singur obiect de studiu pentru educație și acela este viața, în toate manifestările sale” (Alfred North Whitehead)

Orice obiect de studiu trebuie să aibă ca scop pregătirea elevilor pentru viață. Acest scop îl are și disciplina Limba și literatura română. Ora de Limba și litaratura română nu vizează doar comunicarea scrisă și orală în studiul limbii și literaturii, dar mai presupune și implicarea elevilor în procesul propriei formări, valorificând elementele de învățare dincolo de clasă, în viața de zi cu zi. Astfel, după ce elevii claselor a VI-a ”A” și a VI-a ”B” au studiat textul nonliterar "Reţeta" și au analizat diferite rețete culinare, au fost puși, în cadrul unui Atelier practic, în situația de a fi adevărați bucătari. Deci, elevii claselor a VI-a ”A” și a VI-a ”B”, împărțiți în echipe, au pregătit bucate, inventate de ei, din categoria dulciurilor, salatelor și a tartinelor. Lecțiile au fost organizate într-o atmosferă familiară, s-a făcut schimb de opinii, de rețete. În final, echipele au format o masă rotundă, comună, la care au combinat discuția despre felurile de bucate cu degustarea lor.

Ecaterina DIORDIEV,
Profesoară de Limba şi literatura română
din Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Dubăsari 

Vizualizări: 229 | Adăugat de: Directia_Invatamint | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: