Au fost vremuri când pâinea se punea pe centrul mesei. Astăzi, o punem la un colț de masă, dacă mai rămâne loc.
Puneți pâinea în cuptor și cât se coace chemați-vă apropiații, frații și surorile, părinții și prietenii.
Așterneți o față de masă bălaie, puneți pâinea aburindă pe mijlocul mesei. Un ulei bun, o solniță pe masă și o vorbă bună. ATÂT!!!
Rupeți din pâine și înmuiați în "oloi", presurați cu sare și veți simți că e sărbătoare, veți simți că trăiți, că-nfloriți!
Simplu dar esențial pentru suflet. (Natka Matiescu).
Elevii claselor a I-"B" şi IV-"B" împreună cu învățătoarele Valentina Sultan şi Elizaveta Batrâncea, care în fiecare zi ne molipsesc cu poftă de viață, de frumos, de cunoștințe, au planificat și organizat o călătorie în trecut unde au învățat rostul PÂINEI.
De data asta am decis să fie o călătorie cu prietenii ca să ne fie mai vesel. O călătorie cu scop educativ în satul Molovata Nouă.
La Brutărie am făcut cunoștință cu întregul proces de apariție a pâinii pe mesele noastre, acum o vom prețui mai cu seamă pentru că e tare lung drumul până ajunge să ne bucurăm de gustul ei.
La Muzeul istoric am aflat prin câte greutăți a trecut omenirea ca să ajungă la confortul actual.
Acum suntem un pic mai bogați în cunoștințe, și încă mai curioși de tot ce ne înconjoară.
Nadejda BONDARENCO, părinte
|